Alla inlägg under februari 2007

Av Annica - 10 februari 2007 12:22

Konstigt hur ens inställning till livet kan svänga så markant utan att livets förutsättningar ändras! Idag till exempel tycker jag att livet är rätt skoj, trots allt! Trots att jag har tvättstuga, sjukt mkt att plugga, är pank som en kyrkråtta, ska jobba ikväll och mitt lovelife är non-existent. Men solen skiner ju och glittrar i snön! Och på torsdag kommer Melba, det ser jag framemot sjukt mycket. Kan inte förstå att vi inte setts på ett halvår, nu har vi en del att ta igen! Utgång på fredag och sedan ska jag visa henne stockholm på lördag. (Ska nog inte erkänna för henne att när jag och Johan promenerade i förra veckan så kom vi till ett hus vi tyckte var maffigt och undrade vad det var för en byggnad. Stadshuset. Enormt genant. Men ingen av oss visste ju... sorry Johan att jag hänger ut även din okunskap! Vi får trösta oss med att vi ju faktiskt inte är ifrån sthlm.. eller nåt...) Egentligen kan man ju tuta i henne vad som helst, what does she know liksom. Visa henne Birka Princess och säga att det är kungafamiljens lyxbåt. Näää jag ska nog köpa mig en turistkarta och svälja det faktum att jag är kass på stockholms sevärdheter.PS Jag har egentligen ingen bacillskräck, men de disktrasor som finns i tvättstugan till allas förfogan att städa efter sig med.. alltså jag vågar knappt ta i dem! Ska man ta med sig en egen, eller hur löser man en sån här situation tro?

Av Annica - 9 februari 2007 10:34

CSN... det finns liksom inte någon hejd på hur jobbiga jag tycker att de är. Här ska ni få turerna,I decemberJag skickar in ansökning om studiemedel och får tillbaka i slutet av december att jag inte tagit tillräckligt med poäng, utan måste komplettera innan 19 januari.Mitten av januariJag skickar in brev från kursläraren som skriver att jag skriver d-uppsats och har ungefär två veckors mer jobb kvar på den29 januaricsn skriver och ber om komplettering eftersom kurslärarens brev inte var skrivet på skolans brevpapper/hade skolans stämpel6 februariJag skickar återigen in ett brev till csn med stämpel o underskrift o fan vet alltNär jag ringde dem idag för att kolla vad som händer så fick jag prata med en snipig tjej som säger att det kan dröja EN TILL TVÅ VECKOR innan jag får ett besked!!! Ursäkta? Men, sa jag, hur kan det vara så, jag skickade ju in min första komplettering i mitten av januari? "Ja men eftersom den var ofullständig så kunde vi ju inte behandla den" Men jag visste ju inte att den var ofullständig, det upplyste ju inte ni mig om förrän i slutet av januari, hände det INGENTING under den tiden jag gick och väntade i januari?!Vad tror de, att det här är en lek eller? Tänk att csn ska vara en så byråkratisk och stel myndighet, jag får knottror när jag tänker på det. Har nu 400 kronor kvar, sen är det kaputt-slutt. Har tre kronor kvar på mobilen, så om jag inte svarar på sms så vet ni varför.Ska inte csn finnas till för studenterna? Det är hemskt att behöva vara beroende av en institution med noll förståelse för hur det är att leva på marginalen. Kjelle gav mig ett förskott på hyran, tack gode gud. Det känns inte som en okej lösning, men vad ska jag göra då?

Av Annica - 8 februari 2007 19:00

Han var lite smårolig, H.B En helt okej föreläsning. Sen bjöds det på cider o snittar på juridicum, inte var dag! Jag fick inte plats vid Mr Blix's bord, så jag o trevliga tjejen tryckte några snittar och pyste rätt snart.Nu är julen utdansad även här. Finally. Bara 10 månader tills man får pynta igen ;) Och mitt hem har blivit så rent och fint. Känns underbart.

Av Annica - 7 februari 2007 22:52

Idag hade vi seminarium och jag förde gruppens talan! Fan det var jobbigt, men jag klarade mig hyfsat. Skulle aldrig vågat om det inte var för gruppens peppning innan. Peppning is the shit alltså! Ena tjejen (som pratar jämt och är jätteduktig) sa att hon hade känt precis som mig förut, och typ inte pratat på fem-sex terminer. Sen hade hon bara bestämt sig, att va fan! Och när lektionen var slut sa hon att jag varit bra (fast jag inte var det, men jag fick ju fram någorlunda det jag vill iallafall!). Fram för fler såna människor!!!Har umgåtts med med Emilie och Patrik på kvällen, i love you guys.Imorgon ska jag städa ut julen.... bättre sent än aldrig. Sen ska jag på föreläsning med Hans Blix, och sen var det visst mingel med munsbitar och sånt!!! Häftigt va, mingla med Hans Blix! Ibland har man tur som läser den här kursen.

Av Annica - 6 februari 2007 15:58

Sådär, nu känner jag att jag är rätt full av energi o ska med nöje berätta för er om helgen!Åkte ner till Stockholm i all hast i fredags eftermiddag. Jag, Emilie och Patrik var det, som skulle hem till Johan. Blöta o jävliga kom vi så småningom fram, och köpte sushi o mumsade med en kall öl........ mmm det var mysigt! (Johans nya lgh var så sjukt fin, uhuu jag vill också ha!)Rätt snart dök även Anna och Helen upp och då korkade vi upp vinet som på den gamla goda tiden ;)Framemot mitt i natten åkte vi in till stan(?) för vi skulle se en kille som Johan o Patrik känner som skulle spela på nåt ställe jag inte kommer ihåg vad det hette. Nymble? I don't know. Kom fram riktigt sent o var rädd att vi skulle missa honom, men vi hann - puh! Träffade Tomas från min gamla gymnasieklass, det var lite otippat!! Såg Fredrik Lindström irl, det tyckte jag var lite häftigt :) Jag gillar honom. Kvällen blev väldigt sen, men vad gjorde det när man fick sova hur länge man ville på lördagen. Lördag: Johan och jag tog en härlig promenad i gamla stan och längs Norra Mälarstrand(?), gud det var underbart väder och väldigt vackert! Sen var det eftermiddag o jag åt sushi igen!! Den var så gooood, sushi är underskattat som bakismat. Sen kom Anna, Peter och Helen och vi kollade film (jag ville kolla melodifestivalen men blev nedröstad..). Jag spillde massor med rödvin i Johans übersnygga tygsoffa. Trodde jag skulle dö av skam, men han behöll lugnet tack och lov! Det allra mesta gick bort efter att vi tömt hans saltförråd. Usch det var en riktigt jobbig upplevelse...Söndag: Extrem slappardag. Kollade på film all day long. Jag åkte hem vid halv åtta på kvällen. Idag har jag varit i skolan, och när jag o en tjej i klassen var på väg hem så hamnade vi mitt i ett drama! (eeh, typ..) Två polisbilar med blåljus o sirener körde upp på gågatan och ut hoppade poliser och polishundar, och så sprang de in i St Per-gallerian! Undrar vad det handlade om, jag tycker sånt är spännande! Hoppas inte någon farit illa bara...Stoppar in ett foto på vin-situationen... ni ser vad mycket det var! Tack gode gud för salt.

Av Annica - 5 februari 2007 17:24

Blä, jag är på pissdåligt humör. Önskar att jag kunde vara lika bra och positiv som alla andra. Men tycker att allt skiter sig hela tiden och jag blir irriterad på folk hit och dit. Urk. Har skickat in den jävla uppsatsen nu, så får vi se om han kan acceptera den utan att jag behöver göra några större ändringar. Nu måste jag hugga in på nya kursens frågor, ska ha förseminarium med min arbetsgrupp imorgon och jag har inte läsa NÅNTING och kommer således inte ha nånting att säga som vanligt. Jag HATAR att man ska arbeta gruppvis, för jag sinkar gruppen genom att inte ha förberett mig, men jag har för fan annat att tänka på. Kul att inte känna ett uns av lättnad över att skicka in uppsatsen, för genast får man ett ångestanfall över den nya kursen. Jag vill inte!!! Ska träffa Daniel en snabbis ikväll. Fira inlämningen med en öl och sen hem och bli smart inför imorgon. Jag är väldigt bra på att tycka synd om mig själv. Ingen bra egenskap. Ta mig inte alltid på blodigt allvar när jag sätter igång.

Av Annica - 5 februari 2007 02:07

Ni ska få en utläggning om helgen vid ett senare tillfälle. Är för trött nu. Har skrivit o skrivit och ta mig faan det kan vara så att jag har blivit färdig! 33 sidor. Men app app app gott folk, man ska inte ropa hej som ni vet! Jag har nämligen inte läst igenom den ännu haha, jag orkar verkligen inte. Så det som nu återstår är:-Framsida med någorlunda fyndig rubrik ;)-Läsa igenom uppsatsen och korrigera konstiga meningar-Göra bredare marginaler, men uppsatsen blir helt mongo när jag försöker, så jag tror att jag överlåter det åt min handledare...När jag har gjort det... då kan jag skicka in den!!! Visserligen kommer handledaren att ha åsikter om justeringar, men han sa att det inte skulle bli några stora grejer. FATTAR NI?! Helt fantastiskt.

Av Annica - 2 februari 2007 16:48

Hinner inte skriva idag heller, sticker till sthlm om en halvtimme, party ikväll o vi får se vilken dag jag kommer hem! Kanske kan låna johans dator o blogga lite om jag får abstinens haha.Trevlig helg alla!

Ovido - Quiz & Flashcards