Alla inlägg under februari 2007

Av Annica - 25 februari 2007 22:48

Så börjar en ny vecka av ens liv imorgon. Tiden bara springer iväg, och det känns som att man kommer vakna en dag och vara 47 år. Huvaligen. No offense alla 47-plussare, men jag känner att jag har lite att uträtta innan jag når den aktningsvärda åldern!Mitt hem är lite småförfallet igen, borde städas rejält. Jag ska göra det sen... Har en massa annat som har högre prio. T ex fixa ett CV, jippihooo!!! Fixa ett CV och köra igång jobbsöket på allvar! Fan arbetslivet, here I come! Watch out, jag är sjukt taggad! Inga fler tentor, inga fler uppsatser, inga fler tomma plånböcker, inga fler extraknäck, utan ett Riktigt Jobb. (Gäller bara att få ett med..) Och så ska jag skaffa mig en liten mysig lägenhet i centrum av wherever, och så ska jag måla väggarna härligt krämfärgade... kanske smacka upp en mörkröd fondtapet med medaljongmönster. Ja nu går jag visst händelserna i förväg som vanligt. (Men en liten katt också kanske)Imorgon har jag föreläsning, på tisdag opponering på min uppsats och på onsdag seminarium. Sen är det full fräs vad gäller jobbfixande. YES!PS, gnäll inte på bloggens nya look. Jag ser ju själv att det inte är det snyggaste man sett, men jag orkar inte pula mer med det nu. Ändrar sen nån gång kanske.Resultat av omröstningen (Har du prestationsångest?)Ja fy fan - 62.5%Lite kanske - 28.1%Njet - 9.4%(Totalt 32 röster) Detta är ju mycket oroande siffror hörrni! 90% har alltså lite eller mycket prestationsångest, det kan ju aldrig vara hälsosamt.

Av Annica - 24 februari 2007 22:33

Tråkigt att jobba men jag köpte iaf sushi på "lunchen", mumma. Nu sitter jag o stirrar framför mig och undrar om jag ska ringa emilie eller sova. Jag ringer nog. Nighty-night..

Av Annica - 24 februari 2007 14:24

Jag bryr mig ofta inte så mycket om låttexter, men nu skulle jag behöva en som kunde förklara mina känslor på ett sätt jag själv inte kan. Hittar dock ingen. Är väldigt sugen på sushi och väldigt osugen på att gå och jobba.

Av Annica - 23 februari 2007 18:58

Har varit en underbar dag, jag mår så bra!!!! Fikade med en gullig tjej i klassen i ett par timmar, kändes som att vi hade massor att prata om fast vi inte känner varann egentligen! Sånt är alltid kul!Snart ska jag till v-dala och dricka öl med daniel och malin, ska bli så trevligt så!Är så taggad över mitt framtida liv, I can't wait! Vem behöver man och barn egentligen när man har ett jobb man trivs med och en fin lägenhet och goa vänner? Så eftersom det går åt pipan på karlfronten får jag engagera mig i annat helt enkelt, och det gör att jag mår så bra och känner att livet leker!Dagens citat av en fet amerikan med flottigt hår"Damian is coming over, but I don't want him to, 'cause sweden is a piece of shit country!" Fan jag blev nästan förolämpad! Dryga jänkare, dra tillbaka till your beloved US då om allt är toppen där!

Av Annica - 23 februari 2007 11:12

Jag är sjukt sugen på att börja jobba!!! Kan knappt tänka på något annat! Nu har jag bestämt mig att det här får bli min sista termin på ett tag. Kan ta ut en Fil Kand och det får räcka så länge. För att få ut en magister måste jag skrapa ihop ytterligare en termin i valfritt ämne, så jag tänkte att kanske nån form av datakunskap kunde vara på sin plats? Men det ligger på framtiden. Nu drömmer jag mig bara bort till ett heltidsjobb nånstans i sverige, är inte så knusslig, kan flytta till ända till Skåne om det skulle behövas!

Av Annica - 21 februari 2007 16:38

Vilka dagar det har varit! Imorse kl 06:00 i minus 20 grader lämpade jag av fröken på Arlanda. Sen hem och sov för jag var så grymt trött! Har bara drömt mardrömmar de senaste två nätterna, flera stycken per natt - inte kul!OK, here goes.....FredagStina kom hit och hon, Melba och jag drack oss salongsberusade+ kan man säga. Jäkligt trevligt. När timmen var ganska sen höll vi på att förlora Melba in i sömnens sköna värld, så det satte Stina och jag P för och drog med henne ner på stan! På Birger för att vara exakt. Där nånstans tog det roliga slut. Som vanligt när man ska hålla på och blanda in krogen, jag vill inte!! Att man inte lär sig! Det som hann hända var att Stina pratade med en mördare som just kommit ur finkan, jag blev ikullknuffad på dansgolvet och blöt på hela skinkorna och låren (kände mig som Mr Bean när jag försökte torka jeansen inne på toan), och Melba höll på att hamna i ett seriöst bråk så vi fick slita henne därifrån. Så gick vi hem och åt ostmackor istället.LördagÅkte till Stockholm och Johan vid ett-snåret. Käkade pizza och hade det allmänt mysigt. Hans kompis Uffe kom dit på kvällen och vi drack vin och hade mycket trevligt! Sen gick vi ut på nån bar som jag tyckte var skoj, men ingen annan. Men jag gillar ju schlager :) SöndagTog en promenad i typ Gamla Stan och vi försökte förklara vad byggnaderna var, men vi visste ju ingenting. Så vi sa att alla hus hade med "government" att göra hahaMåndagJag fick ett mail om att min uppsats måste in i sitt färdiga skick senast tisdag, varför hela dagen går åt till att fila på den. Stackars Melbos, men hon gick på stan o lite såntTisdagVi gick upp till slottet, men man fick inte gå in då de bara hade guidade visningar en gång i månaden under vinterhalvåret. Så då gick vi och shoppade och fikade lite istället. Kollade på Babel på kvällen, himla bra film.Det var det! Otroligt skoj att hon kom hit, vi har skrattat en hel del. Kanske mest åt det faktum att hon gjort om mitt finaste "barnnamn" Erik, till Ear-ache och nu kommer jag aldrig kunna döpa mitt barn till det!! Haha tur att jag har fler pojknamn på lut. (Jag är inte med barn alltså, men tycker om att tänka på eventuella namn, oroa er inte!)Min lärare (ej handledaren utan kursläraren) sa en så himla gullig sak till mig häromdagen. Han sa att Gävlebor är ett trevligt släkte, och att det märks att Gävle ligger i Norrland, för jag har det där lugna norrländska över mig, och låter mig inte tjusas av Mälardalen! Tyckte att jag hade sunt bond-förnuft i mig, och det kommer man långt på här i livet. Då blev jag så glad, han gjorde min dag!

Av Annica - 20 februari 2007 00:36

Två bra saker har hänt idag: Jag har lämnat in mitt slutgiltiga försök till uppsats... ingen återvändo nu. Det blir detta ex som de kommer opponera på.och Jag har fått godkänt från CSN!! Jag får pengar, fattar ni!! Alltså som jag har grämt mig i min ovisshet! Hade t o m börjat planera att hoppa av skolan och bara jobba, alt sälja bilen. Men nu går det att hanka sig fram en termin till. Det är jag jävligt bra på faktiskt, att hanka mig fram. Tycker lite synd om Melba idag, när jag varit tvungen att plugga, men hon har hunnit massor på egen hand, både en runda på stan och en på Gränby centrum, så det går nog inte nån nöd på henne :) Men jag har inte kännt mig så rolig. (Kännt är för övrigt ett ord jag inte vet hur det stavas, och det grämer mig enormt. Är det ett eller två n?)Nu ska jag sova, imorgon är vår sista dag ihop, o vem vet när vi ses nästa gång? Jag ska berätta om alla våra bravader sen när jag är ensam igen.

Av Annica - 16 februari 2007 18:47

Nu vankas det VIN, ohh vad mumsigt!Melbis kom igår och jag mötte henne på Arlanda. Höll inte på att komma ut ur parkeringshuset så jag fick ringa på hjälptelefonen haha, ja gud hur vi höll på!Så himla roligt att träffa henne! Ojoj. Igår tog vi det bara lugnt, käkade mat och snackade skit; jag fick en full uppdatering om ALLA som jag kände därborta, så nu har man koll på läget igen :) Känns tryggt. Melba tyckte att min smörkniv och osthyvel såg ut som en åra och en snöskyffel, det tyckte jag var skoj haha. Avslutade kvällen med att lyckas blåsa ut ett ljus så att det stänkte stearin på fönstret, över en yta på säkert 2x2 kvadratdecimeter. Var en pärs att skrapa bort kan jag meddela....Idag har vi tagit en vända på stan och jag känner mig duktig eftersom jag agerat guide i domkyrkan och visat både Gustav Vasas och Linnés grav. Sen fick det vara nog med kultur, så då gick vi och fikade på Storken. Nu håller vi på och gör oss vackrare (som om det går liksom) och sen så blir det lite vin och galej! Stina kommer ev, och sen ska vi nog träffa Daniel och Malin på nån pub eller så. Yey!

Ovido - Quiz & Flashcards