Alla inlägg under december 2006

Av Annica - 19 december 2006 16:35

F*ck me, det snöar! Fan vad härligt! Hoppas det får ligga tills imorgon iaf. Försöker insupa så mycket julstämning det bara går.Har jobbat ett pyttepass idag, mellan 12-16. Nu hade jag sån jäkla tur så det var en ledig tid i tvättstugan just nu och aldrig mer! (iaf inte innan jul!) Så nu vet jag vad jag ska göra ikväll :) Förutom plugga vilket är ångestframkallande som aldrig förr. Shitt män, snart ger jag upp! (Nej det gör jag naturligtvis inte, men jag skulle vilja ibland)Blev lite konfys när jag tittade på antagningsbeskedet. På det stod det nämligen, till skillnad från på det elektroniska, att jag var villkorligt antagen! Vad sjutton innebär det då? "Du är villkorligt behörig till utbildningen. Du måste senast vid kursstart kunna visa att du uppfyller samtliga behörighetskrav för att kunna ta erbjuden plats i anspråk."Men jaha? Vad dessa behörighetskrav innebär framgår inte, och ingen svarar på telefonnumret..Kl 16.55) Vet ni vad som just hände o som värmde mig gott? En kvinna ringde fel, hon hade slagit fel riktnummer. Hon bad så hemskt mycket om ursäkt och önskade mig God Jul och Gott nytt år. Gud vad fint gjort, jag blev så jätteglad!

Av Annica - 18 december 2006 11:28

Jag längtar tillbaka till England! Fasiken alltså. Börjar känna att livet springer iväg, hur ska man hinna allt man vill? Är det bara jag som tycker att livet går för fort ibland? Varför ska man behöva prioritera jämt?Nu är jag 24. Ska plugga i 1,5 år till, då är jag 25,5 år. Sedan planerar jag att flytta tillbaka till England i typ ett år eller så. Då är jag 26,5. Sedan vill jag ju få ett jobb här hemma som har med min utbildning att göra, samt jobba där i kanske 2 år innan man skaffar familj. Då är jag över 29 för man får ju inte ett bra jobb på stuberten. TJUGONIO! Och tänk om jag inte ens har hittat the man of my dreams vid det laget, då är det ju fan kört! Ska man producera barn nr ett när man är över 30, då kommer man ju bara att lyckas få ett barn säkert. Herregud. Jag är glad att jag började resa o upptäcka nya platser i god tid, för jag behöver iallafall inte känna att jag sumpat en massa chanser. Men det är synd att man inte kan stoppa tiden.Här kommer lite bilder från i våras1. The Printworks / Manchester. Här inne fanns bio, caféer, restauranger, pubar etc2. The Manchester Wheel. Placerat mitt i stan alldeles utanför Selfridges & co. Jäkligt läskigt att åka, men man måste ju... Såg hela stan åt alla håll, helt fantastiskt!3. Min gata! Visst ser det mysigt ut!?4. Jobbet. En Wetherspoons-pub i Fallowfield, 8-10 minuters promenad hemifrån.Jag förbannar mig själv för att jag inte hade en väl fungerande kamera med mig. BIG MISTAKE! Stör ihjäl mig.

Av Annica - 17 december 2006 11:43

Är det inte lite frost jag ser på gräset minsann?!Nu ska jag gå till Willys o handla o posta de sista julkorten, hoppas de kommer fram i tid trots att den 16e har passerat.....Voy a trabajar esta noche. No quiero, pero pero.... Kan man översätta "men men" med pero pero? Det lät ju inte klokt haha! Den där gamla skolspanskan skulle behöva få sig en rejäl avdammning! Appropå damm så skulle man behöva städa här hemma, det får bli dagens andra projekt. Alltså:1. Handla o posta julkort2. Dammsuga3. Tvätta badrummet (iaf handfat o toa)4. Plugga (i mån av tid)5. Äta6. Jobba

Av Annica - 16 december 2006 12:37

Tjohej! Jag är antagen till både "Internationella organisationer" (20p) OCH "Politisk geografi med samhällsplanering" (10p)!!!!Den sista hade jag helt glömt att jag sökt men det kan ju vara spännande. Frågan är om man klarar att läsa 30p på en termin, eftersom båda är på 100%? Vi får se, jag har iallafall tackat ja till båda. Hittade antagningen på studera.nu, har de slutat skicka ut pappersbrev nu eller tro..Måste sluta nu, ska strax på promenix med Emilie och Patrik. Jobbar ikväll.

Av Annica - 15 december 2006 17:51

Det känns som att jag håller på och bli sjuk. (Och snart blir jag ruskigt förbannad på min granne som borrar och borrar och borrar och...) Hur som haver. Har träffat handledaren idag. Berättade om hur blåst jag kände mig på lektionen förra veckan. (Det var han som höll i den) Han sa att det fick jag absolut inte göra! Han höll med om att den hade spårat iväg på en rätt abstrakt nivå. Thankyou very muchly. Känns lite bättre nu faktiskt.Jag har inte fått mitt antagningsbesked än! QUE??!?! Vad är det frågan om? Bör jag börja bli orolig eller? Och angående nästa termin, så har jag glömt att berätta en grej.. ni vet hur orolig jag har varit för csn. Min kurslärare sa att det behöver jag verkligen inte oroa mig för, för det är bara att han skriver ett meddelande till dem och berättar att jag kommer bli färdig, om inte i tid så rätt snart. TJOHO, vilken kille.. eeh äldre man.Måste delge er lite sköna ord som jag stöter på titt som tätt när jag läser de gamla texterna:Istället för att ljuga säger man "fara med osanning", och istället för att bli osams säger man "råka i krakel med". Hur skönt låter inte det?!

Av Annica - 14 december 2006 17:22

Jag fortsätter på temat barnbilder, dels eftersom man var 100% sötare när man var liten och dels för att man inte ska bli igenkänd..... Men snälla nån, vad var det för rödrosa spray jag hade i håret, och what's the deal med hockeyfrillan??? Ljuva åttiotal, inte ens små barn lyckas undkomma. Mamma säger att jag ville ha det så, men sen när fick en sexåring ha någonting att säga till om -särskilt när man ska till fotografen?!!Nåväl, detta var ett kvickt sidospår. Back to plugging-business. Måste maila text till min handledare idag. Typ ruskigt snart. Huvaligen.

Av Annica - 14 december 2006 12:56

Vet ni vem jag älskar? (Förutom Johan Glans alltså)ANNIKA LANTZ! Jag tycker kvinnan är helt underbar! Skrattar så himla mycket varje gång jag lyssnar på "Lantz i P3". Hon kan konsten att liva upp ens dag, helt klart. Extra pluspoäng för att hon alltid spelar "Relax take it easy", min nya favoritlåt alla kategorier. Och nu spelas Idol-Markus låt hör jag, det är bra att hon supportar honom.Själv dricker jag en multi-cvitamins-explosionsdryck! Inte särskilt gott, men hoppas på att bli pigg. (Mixad apelsin, banan, kiwi och plommon, plus mjölk)Oj nu fick jag msn-meddelande... undrar om man ska svara. Joo det ska jag ;) BYE!

Av Annica - 13 december 2006 18:31

Ännu en obehaglig dröm. Det låter som att jag hittar på, men tro mig, jag har genom hela livet drömt drömmar som är helt vrickade. Inatt var det iallafall en seriemördare som var lös i nån byhåla. Man såg som allt på film kan man säga. Ur ett fågelperspektiv. Det var natt och mördaren var på jakt efter en speciell tjej. Så stannade han bilen och vevade ner rutan för att fråga en gammal dam om vägen någonstans, sedan körde han vidare. Då kommer det plötsligt som en berättarröst som säger (på engelska) "Eventually, he would have to kill her too"Ja, sedan vaknade jag iallafall. Hade satt klockan så att jag skulle få njuta av Luciatåget på SVT. Det var helt otroligt vackert!! Det hölls i ett mörkt och kallt bruk, minns ej var. Och de sjöng så fint. Och så hade de filmat lite småbarn som bakade pepparkakor och sjöng barn-lucia-visor. Himla sött!Har varit på arkivet idag. Sen åt jag världens godaste sushi! 11 bitar för 90 kr, det tyckte jag var bra?! Speciellt när den var jättegod, plus att det ingick misosoppa! Yummy. Nu är man hemma i Uppsala igen. Ska se om jag kan göra ngt med det materialet jag fixade idag. Läsa igenom det eller så iallafall.Min omröstning börjar förresten bli lite tjatig nu. Men resultatet var iaf mycket positivt! 25 personer har röstat, varav 80% svarade JA (det FINNS hopp om livet), 8% svarade NEJ och 12% fattade inte vad jag menade.

Ovido - Quiz & Flashcards