Alla inlägg under december 2006

Av Annica - 4 december 2006 13:29

Nyss hemkommen från skolan. Handledaren tror på mig, säger han. Jag sa att jag oroade mig för csn nästa termin och sådär, och han sa att det var synd att de var så fyrkantiga ibland, men att jag skulle klara det här! Skönt, säger han så så litar jag på det! Det jobbiga är att vi börjar en ny kurs på onsdag. En fempoängare fullspäckad med seminarier. Faktum är att vi har första seminariet på onsdag och nästa på torsdag. Detta fick jag reda på idag, eftersom den läraren av en slump gick förbi handledarens rum!! Jag trodde i min enfald att man skulle fått någon form av upplysning om att den nya kursen börjat, t ex via mail. Men i dagens stressamhälle så funkar det visst inte så. Här gäller det att söka upp informationen själv. Så tills på onsdag ska jag ha läst 369 sidor i en bok som jag inte har lyckats få tag på. Det säger ju sig självt att det är en omöjlighet. Handledaren sa att det viktigaste ju är att fokusera på uppsatsen, men jag vill ju inte ge upp nya kursen innan den ens börjat, men det känns motigt!Nog om skolan.Hälsade på Daniel en snabbis på hemvägen. Stackarn tentapluggar ju. Hoppas han överlever. Snart kommer faster Kerstin hit på lite adventsfika, det blir mysigt det! Var ett par veckor sedan vi sågs. Idag kändes det lite ruggigt ute -jippi! En illusion, eller är vintern faktiskt på väg nu?!

Av Annica - 3 december 2006 22:50

Så var ännu en dag till ända, men idag må ni tro så har jag varit duktig! Nu är det så fint och juligt i mitt hem, så man blir alldeles tårögd ;) Gardiner, stakar, tomtar, ljus, klistermärken, you name it! Mästerkocken har även idag svängt ihop en mumsig rätt, det är inte utan att man blir lite förvånad över sig själv! Idag bjöds det på kycklingfilé a la Annica med räfflad potatis i stavar (OK, pommes frites...), krämig sås och en grönsakssalsa. Det ni! Jag hivade i alla grönsaker som jag hade i mixern och ett tu tre så hade jag en smaskig röra som såg ut som bostongurka ungefär. Den innehöll sockerärter, tomat, ruccola, lök och vitlök, slurp!Plugg har jag också tagit mig an, fastän jag är så less, så less. Jag kommer aldrig någonsin att doktorera, kan ni påminna mig om det om jag nånsin skulle få den idén. Jag behöver nämligen tider och rutiner satta av andra än mig själv för att jag ska få något vettigt gjort.Men som sagt, ibland går det bra. Ska träffa handledaren imorgon -spännande att se vad han har på hjärtat! Vi skulle diskutera det som jag skickade till honom förra veckan, han hade visst lite synpunkter angående ordningen av mina avsnitt. Alla lärare tycker ju olika om den saken så jag hade inte väntat mig något annat heller. Mig spelar det inte så stor roll, jag gör som jag blir tillsagd jag.Sedan sa han att jag skriver bra! Jasså? sa jag, för alla andra som jag tidigare lämnat in uppsatser till har påpekat att jag skriver allt för "icke-akademiskt". Men det gjorde ingenting, tyckte handledaren, för då blir det mer liv i uppsatsen! Härligt! Jag har verkligen försökt att skriva mer "propert", men det går inte. Även om jag går in för att skriva superakademiskt, så blir det ändå för populistiskt för vissa. Men det är ju skönt om man kanske blir accepterad för det här "handikappet" den här gången då haha!!

Av Annica - 3 december 2006 11:15

Dagen ser ut som följer:Dusch, pynt (fick aldrig upp stakarna igår), plugg. Mucho plugg. Ta igen allt jag inte gjorde igår. Tänk att det är december. Herregud vart har hösten tagit vägen? Panik. Kollade på nyhetsmorgon tidigare, och blev helt överförtjust i Nisse Landgren, ni vet han musikern. Jag hade aldrig sett eller hört honom tidigare, utan kände bara till hans namn. Men han verkade vara en så fin människa, ibland så känner man ju sånt på en gång! Så mjuk och vänlig på något vis, så jag måste nästan börja lyssna på honom bara för det. Jag som inte ens är särskilt förtjust i jazz..... men man kanske kan bli.

Av Annica - 2 december 2006 19:19

Jag tycker att det är konstigt att jag ännu inte fått mitt eget matlagningsprogram i SVT, alternativt blivit värvad till kocklandslaget. Har nyss ätit egenkomponerad supergod mat!:Man blandar creme fraiche med en halv fiskbuljongtärning (som är utspädd i ca ½dl hett vatten). Så lägger man en tre-fyra rödspättafiléer i en smord form och pepprar med citronpeppar. Stek ca sex skivade champinjoner och blanda dem sedan med creme fraichen. Häll sedan detta över fisken och strö över ett lager riven ost. In i ugnen tills det är färdigt! Ca 225 grader tog jag, men jag hade ingen aning... När det var typ 2 minuter kvar så slängde jag på lite räkor, så att de blev varma. Servera med ris, varma sockerärter och en sallad på ruccola, körsbärstomater, avokado och lite olivolja. MUMS!Helst skulle man naturligtvis haft vin och lite trevligt sällskap med, men det funkar bra som singel-lyx-mat också!

Av Annica - 2 december 2006 14:33

Jag får ingenting gjort. Mitt hem ser ut som hej kom och hjälp mig. Har inte ens börjat pynta, jag som brukar vara så noga med det om julen. Kylen gapar tom, disken står på hög, böckerna ligger uppslagna men orörda, dammråttorna slår kullerbyttor i hörnen och jag sitter rakt upp och ner och tänker att FAAAAN! Jag gjorde en kraftansträngning (stavn.?) tidigare, men orden i boken hoppade omkring, huvudet snurrade och nothing made sense. Så jag tänkte att nu ger jag blanka faan i allt det där. Sen kom jag att tänka på att vi börjar en NY 5-poängare till veckan! Wtf, det tar aldrig slut. Jag vill inte göra någonting, bara släppa alla måsten och krav. Inte tänka negativa tankar hela tiden, utan försöka se positivt på livet istället. Men det är så svårt när man väl har börjat!

Av Annica - 1 december 2006 13:57

Var är snön? Det är ju för faen advent på söndag.Jag har tvättstuga o pluggdag (as always). Tänker väldigt mycket. För mycket. Önskar ibland att jag inte var en tänkare. Det finns ju de som inte håller på o reflekterar så mycket och det verkar skönt tycker jag.De ringde o ville att jag ska jobba imorgonkväll, men jag har ju sett fram emot att vara "ledig". Kunde inte säga nej på stört, utan sa att jag skulle tänka på det. Men jag har tänkt färdigt nu, och jag orkar inte jobba. Har ju redan jobbat två dagar den här veckan, och när jag tog jobbet så sa jag att jag ville jobba 1-2 dagar i veckan. Då är det väl okej att tacka nej? Eller?Idolfinal ikväll. Det blir tomt utan idol på fredagarna sedan tycker jag....... Kan inte bestämma vem jag hejar på. Mackan är ju skitduktig, men Erkan har ju verkligen utvecklats kanonmycket. Svårt det där.

Ovido - Quiz & Flashcards