Alla inlägg under september 2006

Av Annica - 26 september 2006 16:28

Stod och väntade på att Daniel skulle komma till vår mötesplats utanför kiosken vid Domtrappkällaren, då plötsligt en hel skock med någon form av östeuropéer stormade ut från restaurangen. De var säkert 20st och alla hade kameror runt halsen. De rörde sig i riktning mot stan, men när de kommit ungefär till Gamla Torget, kom de på att de gått fel och alla stormade tillbaka och förbi mig där jag stod och väntade. Ett par stannade och tog en bild på GB-glassgubben som stod utanför kiosken. Gud vad fånigt man beter sig som turist! Rör sig klungvis, och tar suspekta bilder som man sedan ska försöka förklara för dem därhemma. Ja, det var intressant att iaktta dem iallafall.Så dök då The Man (Daniel alltså) upp, och vi skulle käka just på Domtrappkällaren hade vi bestämt. Jag hade ingen aning om att de hade lunchservering, trodde det bara var en middagsrestaurang! Jag åt svampomelett och Daniel nån schnitzel av nåt slag. Helt okej mat, men jag skulle vilja säga att jag nog aldrig ätit på ett tystare matställe! Trots att det kanske var en 5-6 andra i lokalen, så var det bara vi som pratade. Det slutade liksom med att vi satt och viskade när man skulle gå in på de snaskiga detaljerna (hehe), för att inte hela serveringen skulle få en inblick i ens liv! Till slut hade alla gått utom en gammal tant, som helt ogenerat satt och tittade på oss och spetsade sina 80-åriga öron så mkt hon kunde. Oh well, vi får väl bjuda på det :)Gick till Juridiska biblioteket för att låna nån tidsskrift, men det var inget hemlån på dem, så jag får gå dit och sätta mig imorgon istället när jag förhoppningsvis har lite mer ro i kroppen.

Av Annica - 25 september 2006 15:28

Träffade handledaren, och han var trevlig som vanligt! Hade hört sig för på en massa olika arkiv runtom, för att kolla vart som skulle vara lämpligast för mig att hålla till! Det blir inte Göteborg iallafall, och det var nog tur det. Stockholm är det ju iaf pendlingsavstånd till! Dessutom så sa han att han tänkte följa med mig första gången, förstå vilken kille! Snacka om att ta sig tid med studenterna! Sen träffade jag kursledaren en snabbis, han ville höra hur saker och ting flöt på. Så jag berättade det och sedan sa jag att jag uppskattade hur mycket de bryr sig hur det går för oss, och inte bara lämnar oss vind för våg. Då svarade han att de var väldigt måna om de få studenter de har på D-kursen, så de vill så gärna se att det går bra för oss! Sen gick jag till Carolina för att kolla om böckerna kommit, vilket de hade. När jag skulle låna dem sa den medelålders mannen i disken på den bredaste skånskan ni kan föreställa er; "Jasså ska du låna den här boken, den är ju för jävla tråkig. Jag läste den en gång i tiden, men det är ju så länge sedan nu så det är ju nästan hugget i sten" Det där sista förstod jag knappt, men jag var tvungen att skratta för han lät så kul när han var så himla negativ! Boken ifråga är förövrigt en bok av C.H Hermansson och heter Monopol och storfinans. Haha vi får väl se om han har rätt eller inte när jag så småningom tragglat mig igenom den!Nu håller jag på att avlida av hunger, ska snart gå och storhandla.

Av Annica - 25 september 2006 11:47

I lördags kom Johan hit vid femsnåret, och så knäckte vi nån öl och gjorde oss i ordning inför kvällens bravader! Gick väl hem till Empan runt sju och då var det redan fullt hus där! Massor med för mig okänt folk också, för det var kombinerad fest för Emilie och hennes kusin.De hade ordnat jättefint med en massa tilltugg och fördrinkar och kladdkaka!! Så man åt o drack en hel del! Men eftersom jag på sista tiden vuxit upp så övergick jag till vatten mot slutet av kvällen haha :) Det fick man dock tydligen inte göra utan att ha en jävligt bra förklaring till folk som undrade vad man höll på med....:)Runt ett-halvtvå gick Johan och jag till MAX, och det satt som en smäck! Sen hemgång och bums i säng.(Nu har jag uteslutit en detalj som hände på festen, men till er som undrar varför jag inte tagit upp det, så vill jag helt enkelt inte. Vet själv inte vad jag tycker och tänker, än mindre vart karln ifråga står.)Igår var en väldigt lugn och skön och inte minst lat dag! Vi klev väl upp runt 10 kanske och så gick vi och köpte hämtpizza och kollade på Requiem for a dream. Sen toppade vi detta med att titta på en annan film som hette typ Where the truth lies (eller nåt sånt). På kvällen skulle vi gå nånstans och käka, och sedan bio, men vi sket i bion. Vi åt på Mikaku sushi, och strosade ner på stan (i kortärmat! I slutet av sept., inte klokt!) för att sedan inse att vi egentligen inte ville se nån bio, så då gick vi istället hem och kollade på Finding neverland, med Johnny Depp. Skitfin.Johan skulle lära mig lite mer gitarr, men jag blev ju halvt om halvt tokig när han med lätthet tar ett F, utan så mycket som tillstymmelse till problem. Dessutom hävdar han att det är jätteviktigt att lära sig F, för att man med samma "fingersättning" kan spela en massa andra ackord, fast på band som ligger längre ner. Och det låter ju som att han har en poäng, men jag blir helt jävla galen på det där ackordet. Skulle inte bli förvånad om min gitarrkarriär står o faller på F. Och där är vi nu ungefär. Sen sov vi och imorse åkte Johan och nu ska jag snart träffa the one and only handleader som jag brukar kalla honom.

Av Annica - 23 september 2006 14:29

Efter att pga stopp i trafiken åkt i promenadfart till sthlm igår fick vi raskt (dvs fort som fan) byta om och göra oss färdiga, för vi skulle på middag på Golden Hits kl sju. Halv sju var vi framme på hotellet och sen hade vi typ en kvarts promenad... shit fan vad stressande! Jag är ju ändå ganska lugn till humöret, och stressade fast ändå inte. (Värdefullt tips jag fick lära mig första dagen på MAX: Stressa med händerna och inte med huvudet! Det lever jag fortfarande efter) Men om man säger såhär...; vissa var ju en smula mer uppjagade än jag! Men vi kom fram i tid trots allt och hade en supertrevlig kväll! 15 personer i varierande åldrar var vi allt som allt.Jag gillar ju sånt där showande och sjungande jag, så jag njöt ju i fulla drag! Maten var också supergod, lax och ris med nån vitvinssås och soltorkade tomater. Tror även att födelsedagsbarnet själv hade en kanonkväll som det verkade! Sen lämnade vi stället och hamnade på någon väldigt tyst och tråkig pub utanför hotellet, som stängde innan vi ens hunnit dricka upp ett enda glas! Snopet. Så då gick vi "hem".Idag har vi ätit god hotellfrukost och sen begav jag mig till station för att åka hem. Stod i biljettkön bakom Robert Wells och spanade in honom litegrann :) Jag tycker ju att det är lite roligt med kändisar hehe, men säg inte det till nån!Nu ska jag sticka till systemet, och jag undrar om det inte blir McDonaldsmat idag, orkar inte tillaga något avancerat. Och vill inte käka makaroner....Ikväll blir det holabalo hos Emilie! Såg förresten att Richard nu faktiskt varit uppe och gått t o m, så det kanske finns gott om hopp trots att det lät så mörkt!

Av Annica - 22 september 2006 09:49

Helgen kommer bli kanonkul!Idag kommer mor och hämtar mig vid tvåsnåret, och så beger vi oss till Stockholm och möter upp Märits familj och alla andra som ska vara med på kalaset. Sen är det middag ikväll, å vad jag längtar!Imorgon åker jag hem nån gång mitt på dagen och sen på eftermiddagen kommer Johan hit och så går han och jag i samlad tropp hem till Emilie och hennes 25-årspartaj! Party, party :)På söndag hänger Johan här och jag vet inte riktigt om vi har ngn plan för aktiviteter, men förmodligen kommer vi att sova länge och sedan äta en bakispizza. Och spela lite gitarr. Jamma lite. Hahahahaaa obs jag skämtar!!!En tråkig sak som hänt som jag såg på aftonbladet, är att en av programledarna i Top Gear nästan har kört ihjäl sig. Han hade iaf allvarliga huvudskador. Usch. Såsom vi tittade på Top Gear i våras, och skrattade så vi kiknade! Särskilt det avsnittet när de skulle bygga sig varsin båt av en bil. Sedan skulle de åka en viss sträcka med "båten". När Richard Hammond (som nu är skadad) hade åkt hela sträckan och bara hade 2 meter kvar innan han kunde lägga till vid bryggan så sjönk båten hahaha! Ja det låter ju inte så kul nu, men det var hysteriskt. Får se när jag skriver nästa gång nudå, schemat är ju rätt tjockt som ni sett :)Trevlig helg på er allihopa!(Tillägg: Brynäs vann mot HV71 igår, tjohooo!)

Av Annica - 21 september 2006 21:54

Jag har blivit £429 rikare. Det kom en check på posten idag. (Alltså inte bara sådär, utan för att jag stängt mitt engelska konto....) Synd att pengarna kommer gå till att försöka jämna ut mina skulder. Med betoning på försöka.För övrigt är resultatet i omröstningen förvånansvärt jämnt! 44.4% vill stelna sittande och 55.6% stående. Där ser man...

Av Annica - 21 september 2006 18:33

Alltså får man undra vem i helvete som kom på att man ska ha ett ackord som heter F??? Jag kan inte spela det! Så är det bara! Och hur drygt är det inte att vara tvungen att välja bort låtar med F i då? Vilket i princip är alla låtar... B är ju också sjukt svår. B7 kan jag, men inte de andra. Jäkla ont i fingertopparna får man, men det är det ju helt klart värt! Det är underbart roligt med gitarr, man kan säga att jag skaffat mig en ny hobby!Idag var jag på personalmöte, det kom väldigt hastigt och lustigt på. Klockan tolv ringer Sara på jobbet och undrar om vi ska ta sällskap ner. Öööhh, vart? Nä, då var det möte kl två vilket jag totalt missat. Så först vart jag irriterad för jag tänkte att det var väl själva faan att man inte blivit informerad, men sedan fick jag höra att det suttit en lapp på dörren i personalrummet, så det var helt enkelt jag som varit ouppmärksam... annars är det ju skönt när man kan skylla på någon!På seneftermiddagen promenerade jag upp och gratulerade Anna som fyllde år i söndags, och satt och pratade en stund och gullade med lillsnutten. Jäkla söt unge alltså! Idag i mörkblå body med vita stjärnor :) Puss!Nu varvar jag pluggandet med bloggeri och gitarrspeleri. ("Ja vi höll på med scouting och blockflöjtsspeleri")Anyway.PS Nu kom grannen som lånat curry över med en burk chutney som hon gjort igårkväll :)

Av Annica - 20 september 2006 19:36

Det är som jag alltid sagt, jag passar inte i kjol! Men nu har jag köpt en iallafall. Först prövade jag en klänning på Vero Moda men såg ut som faan i den. Så då gick jag in på Gina Tricot och hittade en kjol och en tröja, så då provade jag dem och tänkte att va fan, det får duga. Men smala människor ska inte ha kjol, det är fult! Iallafall på mig; man måste ha en stor stjärt att fylla upp kjolen med, annars ser det bara så avlångt och otäckt ut. Men eftersom jag ska på fin middag, så får det vara så nu. Förmodligen kommer jag aldrig använda den igen, såvida jag inte blir överöst med komplimanger. Vilket jag inte tror, för så snygg var den inte. Japp. Tröjan var däremot rätt fin. Den passar bra med jeans för framtida bruk.Var på Carolina och beställde en drös med böcker, så de kommer inom åtta dagar - förhoppningsvis innan dess! Skönt att vara tillbaka i pluggeriet, kändes så mysigt och hemtamt att promenera omkring bland böckerna! :)Nu är jag en stjärna på att spela refrängen i Living next dår to alice, ni skulle bara höra! Stackars kjelle, jag tvingar honom att lyssna stup i kvarten, dels till mitt krassa spelande och dels till min krassa sång. Men det blir ju iallafall bättre och bättre! Spelandet alltså. Sången finns det nog inget hopp om.När jag kom hem mötte jag en granne som jag inte pratat så mkt med trots att vi bott i samma trapp i 3 år. Men nu pratade vi desto mer, säkert i 20-25 minuter! Skittrevlig. Och alldeles nyss ringde en annan granne på och ville låna curry. I love my trapp. Alla är så gulliga!

Ovido - Quiz & Flashcards