Alla inlägg under november 2006

Av Annica - 24 november 2006 01:29

Jahoo! Det var det, det! Då kan man gå och lägga sig med gott samvete. Blev helt snurrig på mig själv när jag satt och skrev. Undrar om jag kommer att förstå vad jag själv menar när jag läser igenom det imorgon..... Här är mitt preliminära syfte, ni som undrar vad jag egentligen håller på med: Syftet är att titta på utvecklingen av den organiserade försäkringsmarknaden i Sverige från 1800-talets mitt till tidigt 1900-tal (med fokus på livförsäkringar), och att applicera teorier kring samarbete och kartellisering på detta Det låter så fint, men frågan är ju om man lyckas leva upp till vad man företagit sig! Förresten vet jag ju inte ännu om min handledare godtar den där formuleringen. Å andra sidan så är ju formuleringen inte hela världen i det här tidiga skedet, huvudsaken är ju att man vet vad man håller på med, så att man inte undersöker saker i onödan. Vet heller inte om det alls finns ett ord som heter "kartellisering" eftersom det inte finns med i Words ordlista. Den ska man ju dock inte förlita sig alltför mycket på, det är ju ofta som den är helt frågande inför helt normala ord. Jösses vad jag svamlar.Träffade iallafall Anna o bebis idag, hur mysigt som helst! Fikade och snackade skit, och lillkillen och jag kommer så bra överens... han är den sötaste pojken som jag vet :)

Av Annica - 23 november 2006 23:24

Åh vad drygt det är. Jag måste skriva ett par sidor till min handledare och berätta hur jag tänker lägga upp uppsatsen, och vad de olika delarna ska innehålla, innan imorgon. Dvs jag måste sitta nu tills jag är klar. Har bara skissat lite på det, men det är svårt att formulera frågor och sånt. Iofs så kan man ju skriva ungefärliga frågor, och justera dem senare. Så det är bara att sitta vaken o skriva tills det är färdigt, och jag är jättetrött! Men jag tänkte att om jag lovar er här att jag skriver ett blogginlägg när jag är färdig, då kan jag inte smita undan! Då måste jag liksom bli färdig om det så ska ta halva natten. Är hungrig, har inte ätit ngt vettigt idag, bara mackor, rulltårta o sallad. Skulle vilja ha en stor portion spagetti och köttfärssås att gå lös på!

Av Annica - 22 november 2006 13:57

Det är himla bra att ha en blogg! Det är ju jobbigare att skriva för hand än på datorn, så nu när man har det här stället att skriva på så blir det ju oftare än i en dagbok. Jag skrev riktig dagbok i princip varenda dag mellan jag var 13-18 år, men sedan orkade jag inget mer. Det tog ju sin tid, och det var inget roligt när det började kännas som ett måste. Bloggen är mycket mer befriande på något vis, plus att det är intressant och skoj när ni kommenterar. Lite feedback sådär! Fortfarande har jag en riktig dagbok vid sidan av, där man kan bli mer känslosam och skriva om sådant som man inte lämnar ut här. Jag tror att jag har ett sjukligt behov av att dokumentera saker och ting, så alla möjliga forum där det går att ventilera stort och smått passar mig!Jag var ju på Gå- och löpkliniken häromdagen, och det kändes helt fantastiskt att ha ett proffs som tittade på mina stackars sneda fossingar. Jag hade för höga fotvalv för att det skulle vara hälsosamt, eftersom foten då bara vilar på två punkter och på så vis blir vinglig och dan. Han gjorde en gipsavgjutning på var fot och av dessa ska han tillverka personliga iläggssulor till mig. 1300 ska han ha för detta, men det är värt varenda krona om det hjälper!Såg en så söt liten pojke idag på ca 7-8 år. Alla småpojkar i den åldern ser så busiga o söta ut så man vill bara krama ihjäl dem! Nu kom jag och tänka på Ross i Vänner haha, har ni sett det avsnittet när han ska flirta med pizzatjejen? Your hair... before.. you said your hair looks like an eight year old boy, and I just wanna say that I like it. The HAIR! ... ... You understand that I don't actually like eight year old boys? Och Chandler bara Oh the humanity! ... If this is the way all the Gellers' flirt, we don't have a problem! HAHaahaha, det är nog roligare om man sett det än att höra min version :)Idag har jag suttit på Carolina på förmiddagen och fått en del gjort. Känns bra att det händer grejer. På hemvägen stannade jag till på systemet och köpte årets första glögg.. mums! Ska nämligen träffa Emilie idag, och tänkte att det kunde vara mysigt att kura lite med glögg, peppisar och tända ljus. Sköt om er.

Av Annica - 21 november 2006 00:00

Det finns två saker som jag är otroligt rädd för. Den ena är stora vågor, och den andra är skalbaggar. Fråga mig inte varför, men nu har jag just suttit och kollat på youtube efter just dessa två grejer och jag har knottror längs hela ryggen och armarna. Varför gör jag såhär? Är det någon form av trill man vill åt tro? Andra kollar på skräckfilm och jag kollar på skalbaggar liksom. Åh fy fan, jag mår riktigt dåligt nu, och jag har inte en aning om hur jag ska lyckas somna! Det kryper på hela mig. Och angående vågorna var det riktiga monstervågor jag tittade på, precis sådana som jag drömt otaliga mardrömmar om genom åren, så det blir väl ännu en inatt nudå...Skalbaggarna i filmerna var sjukt stora, och de är de vidrigaste djuren som finns. Blanka och elaka, och usch fy fan det är med skräckblandad förtjusning jag kollade på dem. Men jag tänkte att första steget att komma över fobier är ju genom att närma sig dem. Men inatt kommer jag säkert att drömma att jag har en gigantisk våg bakom mig och en meter stor skalbagge framför mig. Buhuu, hjälp mig!!Någon som vet hur man ska komma över sånt här?

Av Annica - 20 november 2006 11:20

Jag känner att jag mår illa, och är lite småorolig att det är någon form av förstadium till den fruktade vinterkräksjukan. Hade den för två år sedan, och det var bland det värsta jag varit med om! Total knock-out. Jag har varit på skolan o snackat med handledaren. Han är så bra och pedagogisk och trevlig! Där hade jag verkligen tur. Jag har egentligen haft tur med alla handledare jag haft, men de tenderar att bli bättre o bättre för varje uppsats ;) Hoppas att det fortsätter i den här positiva utvecklingen! Innan helgen vill han att jag skickar in till honom hur jag tänkt mig upplägget, med teori, syfte och hela den biten. Känns som att det finns hopp trots allt! Varje gång jag har träffat honom eller kursläraren så väcks gnistan i mig igen, och det känns inte lika oöverstigligt längre.Höll på att bli påkörd när jag cyklade hem. Det var en jäkla ligist till förare som körde om mig när jag skulle svänga vänster, trots att jag hade räckt ut handen i flera meter. Hoppas han hann dit han skulle, nu när han tjänade två sekunder.Halv tre ska jag till det där fotstället! Härligt att jag äntligen kollat upp det.Jag vill tipsa alla om Last.fm (se en av mina länkar): Det är jätteroligt! All musik som man lyssnar på genom datorn registreras av Last.fm som sedan sammanställer och gör staplar över ens musik. Så man kan se vilka låtar resp artister man lyssnat mest på, och vilka andra användare som har ungefär liknande musiksmak. Man kan också skaffa sig "vänner" och skicka meddelanden till varandra etc. Jätteroligt tycker jag själv iaf. Inte alls svårt att installera heller. Jag gjorde det helt själv och jag är en total loser när det gäller teknik! Så kom igen nu alla latmaskar, det är himla roligt när man kommit igång och lyssnat en del!PS; Johan N - Ursäkta om jag verkade disträ när jag cyklade förbi dig imorse! Jag var stressad, blind och i min egen värld ;)

Av Annica - 19 november 2006 21:02

...är det någon form av ställning eller?Ja det är det. Man greppar öh..kvinnans hålfot och... HAAHHHA JAG ÄLSKAR JOHAN GLANS!Donnie Darko var helt suverän. Jag är så glad att jag såg den, och jag tycker att andra också ska se den snarast! En sådan film som stannar kvar som en känsla i kroppen, när den är slut. Och då är inte jag någon filmfantast ska ni veta, så det här är ett bra betyg av mig! Nu ska jag kolla på Life of David Gale tror jag. Såg den visserligen i våras, men den kan vara värd att se igen.Puss och kram

Av Annica - 19 november 2006 17:37

Jag fann cykeln efter lite letande. Fick lite panik när den inte var där jag förväntade mig...Nu har jag just smackat i mig ett 12-bitars sushi, det var dagens första matintag det, och det satt jäkligt fint! Ska strax hugga in på lantchipsen och slänga mig i tv-soffan. Tänkte jag skulle kolla på Donnie Darko, har bara hört gott om den filmen. Jag gillar egentligen inte när det är övernaturliga grejer, men jag ska ge den en chans iaf. Sedan är Johan Glans med i Parlamentet ikväll, så det får man inte missa!

Av Annica - 19 november 2006 12:10

Det finns anledningar till att jag inte går ut så ofta nuförtiden, och om man ser tillbaka på gårdagen så blir saken glasklar igen! Det började jättetrevligt med fotboll på Pitcher, och fortsatte senare på GH med en massa öl och dart. Hur trevligt som helst! Det var jag, Johan, Daniel och M. Sen blev man ju mer och mer "inebriated" som en gammal fullgubbe på min pub brukade uttrycka sig. Det är ett sofistikerat ord för full helt enkelt, om jag fattat det rätt. Träffade på så mycket folk på GH som jag hade glömt att jag kände! Så när J,D och M gick hem vid elva så satte jag mig och pratade med Anders gamla kompis Perra och hans vänner. Lyckades naturligtvis nämna att jag har en blogg + ge adressen, så härmed säger jag "Hej igen! Det var kul att ses igår!" till dem tre. :)Efter det vandrade jag vidare till bordet brevid där några gamla kursare från freds- o konflikten satt. Himla kul att träffa o hänga med dem igen! Vi bestämde oss för att gå någonannanstans, och minns inte riktigt vilka ställen vi provade på först, men vi hamnade till slut på nån jäkla karaokebar!!! Tänk typ Bilagan, fast med yngre folk, så kändes det. Så jäkla värdelöst. Folk var dräggfulla (inkl. jag?) och jag hamnade ivägen för något bråk och blev armbågad i bröstet. Spenderade hela kvällen med att samla mod och gå o prata med en kille som såg söt ut på håll (jag ser ju ingenting utan glasögon). När jag till slut gick fram och skulle prata så märkte jag att han nog var lite efterbliven. Då blev jag bara matt på mig själv och låtsades försvinna i mängden.Fan vilken kväll alltså, och cykelfan är borta. Jag kan inte minnas vilken tur i ordningen det är som jag tappar bort min cykel efter en utekväll!Nej, jag tycker inte om att gå på krogen längre, nu förstår jag varför jag brukar sitta hemma och kolla på tv eller bara vara hemma hos någon och umgås. Det är fan inte kul att ha sådana här fjortisfyllor när man är 24 år, det är enbart pinsamt. Nu får det fan dröja tills nästa år/aldrig innan detta upprepas.

Ovido - Quiz & Flashcards