Alla inlägg under november 2006

Av Annica - 9 november 2006 21:56

Såg ni programmet om planeten? Jag är så illa berörd! Nog för att man visste att det var illa ställt, men att få siffror sådär svart på vitt kan göra vem som helst gråtfärdig. Jag ska sova nu, men kommer definitivt att skriva av mig om detta senare. Om Kina fortsätter i samma utvecklingstakt som nu så kommer de år 2031 att ha 1,1 miljarder bilar, att jämföra med de 800 miljoner som finns totalt i hela världen idag. Dessutom så kommer deras papperskonsumtion att ligga på 2/3 av världens, och då sa forskaren som pratade att då ryker all skog vi har. De sa också att västvärlden per månad skickar över flera ton kasserade elektronikprodukter till Nigeria, för att vi inte vet vart vi ska göra av dem!! Nigeria i sin tur slänger dem på tippen. Ja men vad ska man säga? Det är helt enkelt inte klokt. 96% av all glaciär på jorden håller på och smälter. 96%!!! Men som sagt, jag återkommer, annars blir jag sittandes här hela natten.

Av Annica - 9 november 2006 18:27

Jag är så sjukt sugen på choklad! Varför har man aldrig det hemma? Jag brukar blanda massor med oboypulver och ytterst lite mjölk så att det blir en ordentlig gegga. Det stillar suget, men man skulle förstås hellre sätta tänderna i en maraboukaka.....Ikväll ska jag kolla på något program om vår stackars planet på SVT. Sedan bums i säng, för jag jobbar imorgon. Tänk att det redan är fredag igen, vad sjutton vad tiden går snabbt nu! Helg hela tiden, på gott och ont :) Bra att tiden går snabbt, men synd när man inser att man inte hunnit allt man borde.Här kommer iallafall receptet på smörgåstårtan som jag lovat!8 skivor landgångsbrödFyllning 12 hackade hårdkokta ägg200g leverpastej (jag tog en som hette "gräddig")½ dl lättcreme fraiche (jag tog nästan hela burken)lite gurka hackade i små tärningarFyllning 2150g varmrökt lax (jag tog kallrökt)1½ dl majonäs2-3 msk fransk senap½ dl hackad dillGarneringskräm: 2 dl bredbar färskost naturellGarnering1 dl finhackad dill100g skivad gravad lax80g löj/stenbitsrom100g skalade räkor2 skalade hackade ägg1 dl smörgåskrassesalladGör såhär:Blanda leverpastej, creme fraiche och gurkaVänd ner äggenDela lax i småbitarBlanda majonäs, senap och dillvänd ner laxenFördela på bottnarnaStryk på färskost på sidorna och uppepåDill på kanternaGarneraTIPS PÅ VÄGEN!!!Jag lade bottnarna 2 och 2, så att det blev fyra våningar. På de två understa hade jag leverpastejsröran och mellan trean o fyran hade jag laxgeggan. Sedan vad gäller garneringen så får man inte plats med allt! Jag skippade löjromen och krassen och hade lite tomat istället som piffade upp färgen lite!Lägg salladen runt om tårtan så att det blir fint.Smaklig festmåltid! Ni kan väl meddela om ni använt den och säga vad ni tyckte! Själv höll jag på att äta ihjäl mig..... mmm :) Tror att receptet är hämtat från ICA men jag minns inte riktigt.

Av Annica - 9 november 2006 09:38

Morrn morrn! (Hörde ni hur jag lät som Ole?)Hastar upp o ner i tvättstugan, är förvånansvärt pigg för denna arla timme! Dagens plan är att gå ner på Dag H eller Carolina och leta rätt på en bok jag behöver, och sedan plugga som sjutton! Jag skulle tycka att det var skönt att komma igång och skriva, är så trött på det eviga faktaletandet som aldrig tycks ta slut.Får man tipsa om en god yoghurt? Valios vaniljyoghurt med smak av himlen... öh, förlåt, jag menar äpple och hjortron..Ha en skön dag allesammans! Ut i frosten o huttra med er :)Dagens spår på en o samma skiva:THE WHITE STRIPES - WHITE BLOOD CELLSDead leaves and the dirty groundHotel YorbaI'm finding it harder to be a gentlemanThe same boy you've always knownOffend in every wayNow MaryI can learnThis protectorPS; har ni uppmärksammat min nya omröstning?

Av Annica - 8 november 2006 13:48

Jag och pumpan drar inte riktigt jämnt kan man väl kanske konstatera. Idag tänkte jag att det vore klokt att använda lite av fruktköttet i mitt potatismos! (Herregud, man måste ju våga använda fantasin, eller hur?!) Det var bara det att när jag kokat upp potatis och pumpa, och därefter hällt i samma mängd mjölk som jag brukar så förvandlades potatismoset till puré. (Det var dock inget fel på smaken i sig. Smakade mest vanlig potatismos) Slutsats; pumpa innehåller mycket vatten. Det såg vi ju även efter mitt försök igår. Men en pumpa är ju stor, och mycket återstår. Undrar vad som blir nästa projekt?

Av Annica - 8 november 2006 10:44

Ja inte sjutton är det lätt att förstå vad man läser när ingen kan hjälpa en! :) Många heta diskussioner fördes i försäkringsbolagens styrelserum i början på 1900talet angående något de kallade returprovision. Detta sågs som ett "ofog" som skulle bekämpas. Dock finner jag inte någon förklaring till vad det faktiskt innebär. Har ringt till tre olika försäkringsbolag för att få någon form av definition, men alla var som frågetecken. Min handledare skulle kolla med sina kontakter och se om de kunde hjälpa mig. Hoppas! För det känns som om detta med returprovision var en så pass stor grej under förra sekelskiftet att det vore spännande att lyckas få in det i uppsatsen.Tillägg 11.05) Åh nu har min handledare mailat svar till mig, han är toppen! Och rolig dessutom! Så här avslutade han sitt mail: "Så om Du har fler termer som är konstiga hör av Dig. Ingenting är någonsin så enkelt som det verkar"

Av Annica - 7 november 2006 21:28

Min pumpasoppa blev en flopp. Vet inte riktigt vart det brast?! Jag hade förberett mig på att skriva ett riktigt skrytinlägg i bloggen, men måste meddela att det är en omöjlighet. Den blev supertunn och smakade bara buljong, detta trots att jag hade använt mer pumpa än vad som sas i receptet. Usch vad bittert, jag hade berett mig på en smaksensation! Undrar nu vad jag ska göra med resten av frukten (är det en frukt?), kanske man kan göra paj eller nåt av den? För övrigt har jag riktig ångest över skolan, alltså magknipsångest. Känner att jag inte har en aning om vad jag håller på med, och för var dag som går så kommer jag lite närmre domedagen (dvs inlämning). Jag gjorde ett psykologtest i en tidning, där en av frågorna var om man känner sig som en bluff som när som helst blir avslöjad. Precis så känner jag! Bara en tidsfråga innan folk fattar att jag inte har på den här kursen att göra. Jag är så himla rädd för att misslyckas, och göra bort mig inför andra. Vill klara ett godkänt lika mycket för min handledares skull, som för min egen. Han har hjälpt mig så mycket och jag vill inte att han ska känna att det är förgäves. Kände mig så otroligt dålig när jag inte lämnade in c-uppsatsen i tid. Hela jag kändes som ett stort misslyckande. Varför klarade andra av det när inte jag gjorde det? Jag skämdes som en hund, fastän folk sa att det inte var hela världen. Men jag tyckte det, för jag hade gett mig fan på att klarat det i tid och när jag inte gjorde det så var jag alltså inte kapabel till att nå mina egna mål. Jag vill verkligen inte vara med om det igen. Till stor del för min självkänslas skull, men också för att CSN kommer att lämna mig i sticket om jag misslyckas. Hur fan gör man då?

Av Annica - 7 november 2006 11:53

OKEJ! Tillbaks i Uppsala! Skulle egentligen åkt igårkväll, men mamma sa att det var så halt på vägarna när hon åkte hem från jobbet, så jag väntade med att åka tills imorse. Fick istället solen i ögonen halva resan, så jag vet inte om det var mycket säkrare körning?! Men jag är iallafall hemma och välbehållen!Summering av helgen:I lördags åkte jag, Daniel, hans klasskompis samt Kerstin P till Gävle och vid fyrasnåret kollade jag och Daniel på fotboll hemma hos hans föräldrar. Värsta schyssta tv:n! En sådan ska jag också skaffa mig! Stor o platt med surroundljud! United vann med 3-0 mot Portsmouth, och Ronaldo pangade in mål nr två med en jäkla kraft, det var jätteroligt att se! Lite avundsjuk på Jim och Steve som var DÄR. Jag fattar inte att jag inte tog mig råd att gå på någon match när jag hade chansen. Ångrar det skitmycket nu. En öl på McGills efter matchen, sedan begav jag mig hem till Lindas nya lgh som ligger mitt i stan! Kanonbra läge. Kul på hennes inflyttningsfest, många gamla kända ansikten, och några nya - mycket trevligt! Men när vi framemot elva gick till Sun City så slocknade min gnista. Kände mig för nykter för att dansa loss men hade samtidigt ingen lust att dricka mer. Så jag stannade ett litet tag, någon timme eller så, men sedan gick jag. Ringde Johan när jag kom ut, för han hade varit på en annan inflyttningsfest i Gävle så jag skulle väl mest bara säga hej o kolla vad han hade för sig. Mötte upp han o några till vid grillen i Winnhuset och åt lite smaskigt fyllekäk! Hem till Johans kompis Lena en sväng, men efter ett litet tag bestämde jag mig för att gå hem och sova. Så det var den kvällen det!Vad gjorde jag på söndagen då? Ja just det, jag pluggade en del och på kvällen kom Linda hem till mig o mor på middag, kalaskul!Ja, sedan finns det väl inte så mycket mer att förtälja. Nu är det ny vecka med ny ångest. Fattar inte hur det gick till att jag läser en d-kurs. Jag som hade stora problem med c-kursen. Usch jag undrar hur det här ska sluta. Vill så himla gärna bli godkänd, men jag undrar hur det ska gå till? Känns som att det är så himla höga krav (naturligtvis), men hur ska det gå för lilla mig? Drygt att hålla på och åka till Stockholm och fixa information. Ibland är det bara skit att vara student. Känns som att jag inte riktigt uppskattar det lika mycket nu som jag gjorde för tre år sedan. Nog för att man gnällde då med, men då var det ju ändå nytt och spännande på ett annat sätt. Men jag vill heller inte hoppa av och börja jobba, för jag är trött på att ha jobb som man inte är utbildad till, jag vill ha ett riktigt jobb som jag kämpat hårt för att uppnå! Fan, en dag alltså - då jäklar!

Av Annica - 6 november 2006 14:10

Yo yo yo! Jag är hos mor även idag! Tänkte att varför ska jag stressa hem egentligen, när jag ändå har plugg med mig och lika gärna kan sitta här och bli beläst! Åker istället hem ikväll vid sjusnåret, så kanske blir det en ordentlig blogguppdatering när jag är på hemmamark igen. Kort summering av helgen: Nej förresten, jag tar det sedan, annars kommer man ändå bara in på sidospår och nya infallsvinklar haha. Nu vet ni att jag lever iaf! Lateeer dudes..... ;)

Ovido - Quiz & Flashcards