Alla inlägg under maj 2007

Av Annica - 9 maj 2007 09:57

Okej, jag är utmanad! Feel free att sno listan


Tre saker jag inte förstår:
Teknik

Buskishumor

Danska

Tre saker som finns på mitt skrivbord/bordet jag sitter vid:
Papper i mängder

Böcker

ACO Handkräm

Tre saker jag gör just nu:
Funderar på att gå och duscha

Lyssnar på musik

Fryser om fötterna

Tre saker jag vill göra innan jag dör:
Få en fin familj

Lära mig fler språk

Göra något betydelsefullt för någon

Tre saker jag kan göra:
Köra bil

Analysera tankar

Prata sjörövarspråket och P-språket

Tre saker jag inte kan:
Ta konflikter (börjar lära mig, dock)

Sjunga

Hjula

Tre saker jag tycker att du ska lyssna på:
Andra

Dig själv

Musik

Tre saker jag skulle vilja lära mig:
Ryska och Arabiska

Blanda drinkar med finess!

Alla staters historia och nutida situationer, så att man hänger med på allt som skrivs!

Tre favoriträtter:
Sushi

Grillat kött med kokt potatis, sallad och vitlökssås

Lax med någon krämig vinsås... mmmuuums!!

Av Annica - 7 maj 2007 15:23

Imorse begav jag mig till vårdcentralen, för jag skulle visa upp mina miljoner födelsemärken. Jag fattar inte var de kommer ifrån, och varför just jag, men de anfaller och blir bara fler och fler!

Hon synade dem lite snabbt och konstaterade att de såg normala ut, men att jag skulle vara försiktig i solen etc, men det var ju inget nytt. Sen sa hon att hon hade tid att ta bort två stycken idag och jag fick själv välja vilka, eftersom det inte var något fel på dem. Så jag tänkte en stund, jag har typ 7-8 stycken som jag verkligen vill ha bort, men till slut bestämde jag mig för mina all-time hatobjekt, nämligen tre stycken på halsen. (Hon kunde ta tre eftersom de satt i klunga.) Så hon bedövade och klippte bort dem, helt underbart! Visserligen är tre stycken en pink i Mississippi när man, som jag, ser ut som en prickig korv, men det är åtminstone ett steg på vägen (fast det kommer ju nya hela tiden, goddamnit!).

Men de som jag har haft på halsen har verkligen varit mitt största komplex. Jag har fått ångest varje gång jag skullat krama någon, för jag tänker att de ska tycka jag är äcklig, och -gud förbjude- när någon kysser en på halsen, då dör jag typ av skam!!! Ingen har någonsin sagt något, men jag ser ju vad jag ser! Men nu är de väck iallafall, och jag kan krama folk utan att vara orolig för att de ska må illa.


Ska ringa någon privatklinik som kan ta bort en massa andra prickar, hoppas det inte är mycket dyrare än på en vanlig hälsocentral. Men privata kliniker gör det av kosmetiska skäl också, vilket kommunala vårdcentraler, som jag fattat det, inte gör.

Av Annica - 5 maj 2007 10:24

Jag tycker att Melodikrysset borde reformeras! Kicka Anders Elderman, eller gör ett till program med andra typer av låtar!

Själva Melodikryssidén tycker jag är kanon! Korsord är kul och musik är kul, men jag är så less på hans typ av musik. Plus att det är så tråkiga frågor så klockorna stannar. "Vad heter kompositören till stycket?" och så spelar han en dragspelsvisa från '30-talet. Eller "vilket djur finns i titeln?" och så spelar han nån löjlig barnvisa. Och varje gång han ska vara modern så spelar han typ nån discodänga a la September eller nåt annat skit.


Han fattar liksom inte att det finns så många genrer som han aldrig tar upp! Eller så fattar han det men ignorerar detta faktum, men då kan han ju inte säga att det är ett program för hela familjen.


Jag undrar om jag ska starta ett eget Melodikryss?

Har jag folkets stöd?

Av Annica - 4 maj 2007 14:13

Åh herre min je, nu är jag proppmätt! Har smackat i mig en helt burk matjesill. Årets första. Det är så gott! En av de saker jag lärt mig äta på senare år, och det är jag superglad för. Härlig sommarmat!


Var hos skospecialisten tidigare idag och fick mina omgjorda sulor. Han reklamerade de gamla, de hade visst gått ner sig för mycket (no shit!). Provade lite skor hos dem också, och fann ett par vanliga svarta promenad-gympaskor. Inte särskilt snygga, men rätt diskreta. Plus att jag kommit till den punkten att jag i princip skiter i hur de ser ut, bara jag slipper få ont i ben och knän. Så jag ska nog gå iväg och köpa dem senare idag.


Nu ska jag plugga. 24 dagar tills uppsatsen ska in, och jag är totalt oengagerad, trots otroligt spännande ämne! Jag tycker att det jag läser är fantastiskt kul, men tanken på att sedan skriva en uppsats är rätt motbjudande. Huva, ni vet ju vilken uppsatsångest jag kan få! Blev förresten godkänd och mer därtill på hemtentan, vilken lättnad! Då slipper jag tänka på omtenta vilket jag lite smått ställt mig in på.


Undrar vad som händer ikväll? Egentligen vill jag inte göra nånting alls. Får kolla om det går nån bra film eller något.

Av Annica - 3 maj 2007 14:22

Ok, Valborg nudå innan det hinner bli höst.

Jag, Emilie och Patrik körde en väldigt opretentiös (stavn.?) i år, till skillnad från forna Valborgsmässoaftnar. Ingen planering; bara en filt, lite fika och lite vin och sedan - mot Ekonomikum! Kom ner ganska sent (ettsnåret) så det var naturligtvis redan sjukt mycket folk där. Det var tur att vi bara var tre stycken för annars hade det blivit svårt att hitta en plats. Ringde till Patrik (Lindas bror) för han var i stan. Fann honom och lyckades knö ner oss vid han och hans kompisar. Oj vad trevligt vi hade det, Valborg i Uppsala är bäst, om man skiter i alla måsten.

Man måste inte ha champagnefrukost.

Man måste inte kolla på forsränningen.

Man måste inte veva med mössan nedanför Carolina.

Och man måste verkligen inte gå på någon Champagnegalopp!

Vi bojkottade allt det där i år och satt kvar på filten och hade det gott :) Försökte hitta Daniel, men det var förgäves trots hans beskrivande sms (se nedan) - helt hopplöst bland allt folk!!


När folk hade börjat dra sig ifrån parken tog vi en taxi hemåt. Hade lite privattaxiverksamhet going on, mycket smidigt! Åkte till mig och hämtade lite grejer och sedan hem till Emilie och Patrik och chillade i nån timme eller så (lite taskig tidsuppfattning). Sara kom resandes från Stockholm och mötte upp oss därhemma, kul!! Begav oss på seneftermiddagen/kvällningen till en fest hos Daniels kompis Daniel.


Jag och Emilie sjöng sånger på balkongen tillsammans med okända karlar, i någon form av försök att välkomna våren tror jag. Vi skrålade och det lät illa men det var satans så skoj! Runt tio mojnade festen och partyhumöret, och vi åkte hemåt. Det var Valborg Annica-style 2007. Bara 362 dagar kvar ;)


Av Annica - 2 maj 2007 11:54

I lördags minns jag knappt vad vi gjorde om jag ska vara ärlig. Jo vi var bakfulla och åt pizza och såg på film (Blood Diamond). När man började fungera igen så gick vi på en promenad runt Kungsholmen och Gamla Stan, och satte oss sedan och dinglade med benen på en brygga - mysigt! På hemvägen var vi jäkligt hungriga igen (blir ju lätt så dagen efter), så då gick vi och käkade på ett ställe som hette Caliente, gudars så gott! Det var ett tapas-ställe, så vi beställde in en sex olika rätter och delade på.... mmm.....


Sedan kom söndagen och vi tog en sväng ner på stan. Jag var på jeansjakt, och fann ett par snygga bralls efter lång provhyttsvånda. Känns bra! Sedan ringde Johans bror modell äldre och undrade var han var, för han och hans familj var i stan och skulle till Grönan för att besöka Anna. Så vi styrde kosan dit och mötte upp dem och Anna den gamla klippan utanför. Hon hade fixat inträde, åkband och matkuponger till oss allihopa, helt sjuuukt ;) Så mycket otippat fick vi en heldag på Gröna Lund, så trevligt! Jag är ju inte mycket för karuseller, men åkte "Kvasten" med Johan två gånger, den var kul. Sen tog vi en runda i Spökhuset med, och jag lovar och svär jag trodde jag skulle dö! Fy fan vad läskigt, när man var halvvägs trodde jag att det var slut, men oh no, man var tvungen att gå in igen! .... oojoj, nerverna utanpå kroppen big time!

På kvällen kom Anna och Peter förbi och vi satt o snackade lite skit, himla trevligt! Sen blev det sova av, och upp tidigt för att fara hem till Uppsala och fira sista april! Men det kommer i ett annat inlägg :)


Jag hade ingen kamera med mig på Grönan, men lägger in en bild från när vi satt på bryggan och gottade oss åt livet! Det var en underbar helg, jag hade toppenskoj från början till slut!

Av Annica - 2 maj 2007 09:27

I fredags eftermiddag åkte jag ner till Johan i Stockholm. Jag hade lovat att aldrig någonsin köra bil i Sthlm igen, efter att jag skjutsat mig och Helen på Kentkonsert för några år sedan, vilket var en mardröm (hamnade i fel filer, på enkelriktade gator, i trånga gränder etc)! Dock var det så att det inte gick att undvika längre, för jag skulle dels hämta min mosters gamla micro och så skulle Johan laga min dator. Lite svårt att kånka sådant på ett tåg. Så alltså blev det bilen, men jag svär jag mådde fysiskt illa innan jag for iväg, trots fin vägbeskrivning. Efter Eugeniatunneln skulle jag svänga höger på direkten. Gjorde det, men fick panik över att det stod Södermalm och Stockholm C på skyltarna; jag skulle ju till Kungsholmen! Men det var visst i sin ordning, men Gud vilket drama det var. Dock gjorde jag världens snyggaste fickparkering i brant backe när jag kom fram, så det vägde upp något..


På kvällen gick vi på Kristofer Åström på Debaser Medis, vilken kille han är! Jag är egentligen inget fan, men det var bra riv i honom till min stora glädje! Jag hade ställt in mig på en utdragen singer/songwriter-spelning, med fina men ack så långsamma låtar. Men tji fick jag! Det var jättetrevligt! När konserten var slut så drog vi dock därifrån, hamnade på någon trist pub och sedan åkte vi till Kungsholmen och gick på Lemon Bar, till Johans stora förtret. Han stod i ett hörn och såg missnöjd ut, men jag gillar ju schlagers så jag hade skoj!


Jag får skriva mer senare, måste ner i tvättstugan!

Av Annica - 1 maj 2007 15:14

Jag lovar att uppdatera snart! Har varit i Stockholm fredag till måndag, och igår var det ju Valborg i Uppsala med allt vad det innebär. Skriver kanske ikväll eller nåt!

Ovido - Quiz & Flashcards